ANTALYA / MANAVGAT - Kızılot Ahmet Yaşar İlkokulu

Tarihce ve Fotoğraflar

Kızılot Ahmet Yaşar lköğretim Okulunun Tarihi Gelişimi İlk kez 1940 yılında eğitmenli olarak okul açılmıştır.Burada Kızılot’un yerlisi Mestan EMEK çalışmıştır.1945 yılında okul binası yapılmış ve 1946 yılında öğretmenli olarak faaliyete geçmiştir.Bunun yanında 1985 yılında Taşlıca mahallesine(şu anki okulun bulunduğu yerde)3 derslikli okul açılmış ve eğitim öğretime başlamıştır.Daha sonraki yıllarda merkezdeki okul (30/09/1991)taşımalı pilot bölge seçildiği için Taşlıca ve Mısırlar mahallelerindeki okullar kapatılarak merkezdeki okulda normal eğitime geçilmiştir. 2001 yılında hayırsever bir vatandaş olan Ahmet Yaşar tarafından 8 yıllık okul inşaatına başlanmıştır.2009-2010 eğitim –öğretim yılında okulumuz Kızılot Ahmet Yaşar İlköğretim Okulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuza Çenger ve Uzunkale köylerinden taşımalı öğrenci gelmektedir. Okulumuzun resmi açılışı 24 Kasım 2010 tarihinde sayın Meclis Başkanımız Mehmet Ali Şahin tarafından gerçekleştirilmiştir.   Okulumuzun açıldığı günden bu yana hızlı bir şekilde eksikler tamamlanmış,şu an itibariyle her sınıfta bilgisayar ve projeksiyon bulunmaktadır.Okulumuzda kablosuz internet erişimi mevcuttur.   1 yıl içinde okulumuzun bahçesindeki ağaçlar ve çit bitkileri de büyümüş ve okulumuzun bahçesi güzelleşmiştir.   Kısaca okulumuz her gün daha da modern ve daha donanımlı hale gelmektedir.Ayrıca bir çok branşta öğretmen açığı da giderilmiştir.
Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 01.12.2018 12:13 - Görüntülenme: 875